Gratë duhet të dinë pasojat e abortit: Duke ndërprerë shtatzëninë, trupi është i hutuar, rreziqet e infertilitetit, infeksionet, kanceri …

172

Aborti është një ndërprerje artificiale e shtatzënisë. Përkundër mendimit popullor, nuk ka aborte të mira! Secili prej tyre, madje edhe eksperti më i mirë, thotë se mund të zhvillojnë pasoja të pakëndshme.

Pasojat mund të jenë si më poshtë:

Traumë shumë e fortë psikologjike. Disa gra nuk kanë qenë në gjendje të marrin veten prej këtij akti me vite, janë fajësuar, do të përjetojnë stres. Ata vranë një njeri! Shumë nuk mund të shërohen plotësisht nga ky stres dhe të mendojnë se sa i rritur do të jetë fëmija i tyre nga viti në vit.

Shumë shpesh shtatzënia e parë ndërpritet. Kjo rrit rrezikun e infertilitetit.

Aborti është shkaku kryesor i sëmundjeve gjinekologjike. Këto përfshijnë, për shembull, inflamacion të organeve gjenitale, mosfunksionim i vezoreve, çrregullime hormonale, dhe shumë të tjerë.

Pas çdo aborti, numri i shtatzënive ektopike rritet në mënyrë dramatike, gjë që mund të çojë në shterpësi.

Rreziku i tumoreve të gjirit rritet nganjëherë.

Çdo abort, qoftë metodë mjekësore ose kirurgjikale, është kryesisht një pushtim i fuqishëm i trupit femëror që tashmë ka filluar të përshtatet me ndërprerjen e fëmijës. Me ndërprerjen e shtatzënisë, trupi është i hutuar, ka çrregullime të rënda hormonale dhe vështirësi të mundshme në shtatzëninë e përsëritur, dmth. Rreziqet e lindjes së parakohshme në shtatëzëninë eventuale të ardhshme.

Nëse keni vendosur të ndaloni shtatzëninë, atëherë është e këshillueshme që ta bëni këtë me një metodë tjetër që pasojat negative janë më të vogla, por jo plotësisht të shmangura. Në metodën kirurgjikale të ndërprerjes së shtatzënisë, përveç efekteve të mësipërme, mund të ketë probleme si futja e infeksioneve në trup, si dhe dëmtimi i organeve gjenitale gjatë vetë operacionit. Barërat janë më të shtrenjta, por nuk ia vlen të kurseni në këtë situatë.

Mendoni shumë herë para se të bëni një hap të tillë. Të gjitha problemet do të zgjidhen dhe fëmija mund të jetë një nxitje për të zhvilluar jetën tuaj të re me gjithë mirësinë tënde./përktim:shendeti.info/

Load More In Këshilla

Check Also

Mbani lëkurën e fytyrës të butë dhe pa njolla vetëm me ndihmën e këtij përbërësi. Ndiqni këshillat dhe do të habiteni!

Recetat e mëposhtme natyrore të kujdesit të lëkurës bazohen në vetitë e mahnitshme të limo…